Sus Antigoon

  sinds 24 jan 1991

   

  Het tappersgenootschap Sus Antigoon is een van de belangrijkste genootschappen van A.S.V. Taste. Zonder de helden die lid zijn van dit genootschap zou de kroeg namelijk niet geopend kunnen worden. De tappers, te herkennen aan hun witte overhemd en Taste- das of choker, zorgen ervoor dat tijdens kroegavonden iedereen voorzien wordt van het gewenste drankje als zij daarom gevraagd worden.

  Dit is niet hun enige bezigheid. Ook het schoonhouden van de kroeg is een taak die bij het tapper-zijn hoort. Zo af en toe offert hij zijn maandagavond op om met een aantal medetappers de sociëteit weer te laten blinken. Dit wordt natuurlijk gevolgd door een naborrel.

  Vorig jaar is er voor een nieuwe opzet gekozen binnen het genootschap. Alle tappers werden ondergebracht in zogenaamde TapTeams. Dit bleek niet helemaal vlekkeloos te verlopen, maar op het moment van schrijven zijn er drie tapteams. Dit zijn Dionisou Hdone, Bière Florisé en VVC (voorlopige naam). De zogenaamde TT's bestaan uit ongeveer tien mensen, die graag met elkaar willen tappen. Zij worden als TT ingeroosterd en overleggen daarna met elkaar wie wanneer tapt. Dit scheelt niet alleen de Coördinator Vereniging een hoop werk, maar zorgt er ook voor dat mensen gemotiveerder staan te tappen. Om lid te worden van zo'n tapteam spreek je de tapteamcoördinator aan. Deze persoon is verantwoordelijk voor het tapteam en regelt ook het aannamebeleid.

  Natuurlijk blijven er ook "losse" tappers. Deze mensen worden willekeurig ingeroosterd en proberen als ze niet kunnen op de datum waarop ze ingeroosterd staan zelf een vervanger te regelen. Eventueel kunnen ze dan een beroep doen op onze gast en invallende tappers. Deze mensen willen niet regelmatig ingeroosterd worden, maar zijn wel bereid bij hoge nood of bijzondere gelegenheden een handje te helpen.